19:00

FK Örebro

Referat: Frövi IK - FK Örebro

Frövi fajtades men det räckte inte
Första farliga målchansen är Frövis då vi i spelminut 6 får en frispark högt upp på plan, en frispark som Johannes skjuter mot mål men målvakt boxar till hörna. I spelminut 8 tvingas Dan utgå pga knäskada efter duell men en motståndare. FK Örebro är ett tungt lag att möta och är duktiga på att rulla boll men idag stod Frövi upp bra även om det blev förlust. Ludde får göra en bra räddning i minut 18 då en motståndare får till ett bra skott. I spelminut får vi möjlighet att göra en omställning som resulterar i en hörna. På hörnans andra våg lyfter Wille in bollen till Johannes som nickar mot bortre stolpe men målvakt gör en bra räddning. I spelminut 26 tvingas Gabbe utgå pga smäll mot knä. FK Örebro skapar ett farligt läge i minut 32 men Ludde räddar ett bra skott. Första 20 har FK Örebro bollen mer än Frövi men hemmaleget krigar på bra. EFter 20 jämnar spelet ut sig och Frövi får hålla i bollen lite mer. I spelminut kommer en kalldusch på vi tappar boll som medför en snabb omställning som friställer en motståndare som gör 0-1 i Luddes vänstra hörn. I paus pratar vi om att fortsätta kriga och tro på oss själva och det gjorde vi i andra. Vi är väldigt nära att kvittera i spelminut 50 då vi trycker på men bollen tar i trävirket vid två tillfällen, var väldigt nära att Aspen eller Hamous blivit målskytt. Vi får ett bra läge i spelminut 63 då Hampus spelar in bollen från vänsterkanten till en bra placerad Jonas men målvakt får på ett finger innan bollen når fram. 0-2 kommer i spelminut 66, känns inte helt rättvist, efter att en motståndare roffat åt sig bollen från Ludde som enligt honom själv hade kontroll på bollen. Vid denna händelse stoppade domaren matchen en längre stund för att överlägga med assisterande domare men valde sedan att signalera för mål. Vi jobbar för en reducering och skapar några möjligheter. Vi får ett läge att reducera då Bashir fälls i spelminut 75 högt upp på högerkanten och precis utanför straffområdeslinjen. Wille lägger frisparken men nicka bort. Minuten senare rullar vi upp ett bra anfall som avslutas med inlägg från Jonas men rensas till hörna. I spelminut 81 tror vi att en motsåndare skall varnas då Calle får sig ett slag över halsen men ingen signal kommer. I spelminut 88 lyfter OH en långboll till Wille som kommer loss i ett bra läge men bollen täcks till hörna. Hörnan hittar fram till Johannes som nickar mot mål men räddas. I anfallet efteråt punkterar gästerna matchen genom att göra 0-3. Trots förlust så tar vi med oss vår inställning idag som var riktigt bra.